Zwangerschapsyoga

zwangerschapsyoga rieke van laar apeldoorn hatha yoga voor volwassenenDe zwangerschapsyoga wordt in 2 privélessen aangeboden.
Tijdens de eerste les zal alles rondom het opvangen van ont­sluitings­weeën en de ademtechniek die gebruikt wordt tijdens het opvangen van ontsluitingsweeën behandeld worden. Tijdens de tweede les gaan we dieper in op het persen en perstechniek en bekken­bodem­spier­oefeningen.
In beide lessen worden ook yoga oefeningen aange­boden die je thuis kan doen. De les duurt ongeveer een uur.
Er is ook een mogelijkheid om een 3e keer te komen, samen met je partner, voor een partnerles.

Lestijden van de privélessen

De lessen zijn in je verlof op dinsdagmiddag of woensdagmorgen. Dag en tijd voor de partnerles in overleg.  

Kosten van de privélessen

€ 30,- per les

Je krijgt een declaratie voor je verzekering. Afhankelijk van de polis die je hebt afgesloten wordt dat vergoed.

De yoga-, adem- en ontspanningsoefeningen hebben als doel de zwangerschap bewust te beleven.
Daarnaast word je voorbereid op het opvangen van ontsluitingsweeën en het persen. Het grootste geheim van bevallen is zo ontspannen mogelijk blijven.
Maar bevallen doet pijn en dan is ontspannen moeilijk. Door de ademtechniek zal het je beter lukken tijdens de weeën rustig te blijven en tussen de weeën door te ontspannen zodat je met een ontspannen lichaam de volgende wee ingaat. Door de yoga zal het vertrouwen in je lichaam groeien.
Tijdens de partnerles wordt de adem die de vrouw gebruikt tijdens het opvangen van de ontsluitingsweeën wordt uitgebreid besproken evenals allerlei houdingen en praktische tips. Dit met als doel dat de partner de vrouw kan steunen waar nodig en zich niet hopeloos naast de barende vrouw voelt.